Er is geen CSS ondersteuning. Zonder CSS is alleen de onopgemaakte HTML zichtbaar.
Afbeelding gebaseerd op HBO Voyeur - EEUU van Arturo de Albornoz (licentie: CC BY-SA 2.0)
Open huis
Nederlanders staan in het buitenland niet bekend om hun gastvrijheid maar wel om de afwezigheid van gordijnen voor hun ramen. Ook staan ze bekend om hun rosse buurt op de wallen en windowshopping. "Kijken, kijken, niet kopen." Toch heeft Jan de Mol heel veel geld verdiend aan het kijken zonder kopen. En als je de nachtelijk advertenties op TV moet geloven verdienen ook andere ondernemers in Nederland grof aan webcam-sex. Waarbij de gordijntjes dan toch wel dichtgaan.
Ik heb niets te verbergen
Heeft u een smartphone of een notebook met webcam? Loopt u door de winkelstraten? Rijdt u langs de trajectcontrole? Gaat u door de bodyscanner op Schiphol? Haalt u wel eens medicijnen bij de apotheek? Pint u wel eens geld? Schrijft u wel eens een e-mail?
En u vindt het artikel Person of Interest nog steeds overdreven? Leest en huiver! De overheid heeft nog meer voor u in petto.
De wetsvoorstellen
De ACLU heeft documenten vrijgegeven waaruit blijkt dat de FBI vindt dat ze geen gerechtelijk bevel nodig heeft om uw online gedrag zoals, e-mails, zoekopdrachten, chats, Facebook- en Twitter-berichten in te zien. Zij vinden dat ze dit mogen op basis van de ECPA (Electronic Communications Privacy Act), een wet die stelt dat de organisatie relevante en geopende mails van 180 dagen of ouder zonder gerechtelijk bevel mag opnenen. Advocaat Generaal Eric Holder van het Department Of Justice heeft dit bevestigd.
In Engeland heeft vorige week de Liberal Democrat leider Nick Clegg zijn veto uitgeroepen over de "web snooper's charter" inzake het monitoren van web en social media.
Maar Opstelten, Plaskerk en de EU volgen de Amerikanen en vinden ook dat de grondrechten van de burger ondergeschikt zijn aan het repressiebelang van de overheid. Op 14 mei a.s. zal de eerste kamer zich dan ook gaan (voorover) buigen over:
- E130011 Voorstel voor een richtlijn betreffende maatregelen die een hoog gemeenschappelijk niveau van netwerk- en informatieveiligheid waarborgen in de EU.
- E130010 Gezamenlijke mededeling over de strategie inzake cyberbeveiliging van de Europese Unie: een open, veilige en beveiligde cyberspace.
Let u even op de vetgedrukte woorden. Dit gaat in een en dezelfde moeite door. Bla, bla, bla, voorstel, bla, bla, bla, (oja, nu we het er toch over hebben, wil ik jullie een feitje mededelen), bla, bla ...
Conclusie
Ik heb niets te verbergen. Echt niet. Natuurlijk heb ik in mijn jonge jaren wel eens dingen gedaan waar ik met-de-kennis-van-nu minder trots op ben. En vanzelfsprekend heb ik in de fases waarin ik nog een beslising moet nemen liever niet dat de wederpartij daar voorkennis over krijgt. Maar verder kan het me niet veel schelen of anderen wat over/van mij weten. Ik heb zelfs een autobiografie geschreven. Ik heb minder te verbergen en meer te etaleren dan de gemiddelde politicus.
Maar dat alles wil nog niet zeggen dat ik het zomaar moet toestaan dat ik in al mijn privézaken me maar moet laten welgevallen dat de overheid me van binnen en buiten naait. Een continue huiszoeking (zonder gerechtelijk bevel) waarbij alles overhoop wordt gehaald (maar daarna weer terug op zijn plaats wordt gezet, zodat je er van buitenaf niets van ziet) duld ik niet. Het is niet minder erg dan een fysieke verkrachting. Achteraf zie je daar ook niets meer van, maar mentaal en emotioneel ben je wel voor het leven getekend. En dat wil ik niet ten prooi geven aan de willekeur van Opstelten zijn loopjongens, zonder dat een onafhankelijk rechter daar vooraf de noodzaak van heeft vastgesteld.
Zie ook mijn blogs van:
28.01.2013 - Rop Gonggrijp & XS4ALL
10.02.2013 - Protectie van de Person Of Interest
07.02.2013 - AIVD (1) - Jansen & Janssen vs James
27.04.2013 - AIVD (2) - Meer geld
08.05.2013 - AIVD (3) - Koppelingen
09.05.2013 - AIVD (4) - Welkom!
author: Ton | published: 09.05.2013 | updated: 09.05.2013 | comments: allowed
|