Er is geen CSS ondersteuning. Zonder CSS is alleen de onopgemaakte HTML zichtbaar.
Onze overheid heeft het weer eens fantastisch geregeld. Er is lang over vergaderd. Adviesbureau's ingehuurd. Websites gebouwd. Postbus-51 spotjes gemaakt. Zendtijd voor reclame ingekocht. Maar daar zijn ze dan:
Er is slechts één héél klein dingetje wat nog ontbreekt. Het Do-NOT-Fish register/klachtenlijn. Het lijkt het éénrichtingverkeer van de overheid wel: belastinggeld eruit vissen lukt prima, maar een beetje subsidiespek verstrekken kunt u wel vergeten. De brievenbus/emailbox is net als mijn portemonnaie: er gaat meer uit dan er in komt.
Sleepnet
In tegenstelling tot de indruk die u krijgt als u deze website leest zijn ze bij de overheid niet allemaal amateurs. Dat gehengel met een haakje en gefriemel met wormpjes gebeurd al lang niet meer. De techniek gaat tegenwoordig met grote sleepnetten. Alles wat ze onderweg tegenomen wordt opgepakt. En het vreemde van deze netten is dat de grote vissen gewoon door de mazen heen zwemmen en de kleine blijven hangen. Hoe dat meetkundig zit is me nog steeds niet duidelijk. Het heeft iets met een omgekeerde PRISMA te maken.
Ik heb u al verteld over de hack-list, hoe u zich daar enigszins tegen kunt beschermen (zie de AIVD-serie hieronder) en de mate van transparantie bij onze overheid. De overheid vindt het "geen enkel probleem" om verantwoording af te leggen. Weliswaar willen ze de WOB-regeling versoberen, en krijgen onze kamerleden geen antwoord op de vragen. Maar verder hebben ze niets te verbergen. Althans niet voorelkaar. NSA, GCHQ, AIVD, STASI, etc. werken braaf samen en wisselen onbeperkt uit. Behalve richting ons als stemmende en belastingbetalende burgers.
Onze klokkenluiders kunnen zich dan ook nergens verstoppen op deze wereldbol. Niet in IJsland, niet in de Equadoriaanse ambassade, niet in Venezuela. Zelfs niet meer in Guantánamo Bay. Dit weekend is het Edward echter wel gelukt Hong Kong uit te komen en via Moskou en Cuba naar Equador te reizen, dat hem mogelijk politiek asiel zal geven. Raar hè? Nederland krijgt heel veel asielzoekers. Maar degene die ècht moeten vluchten, omdat hun leven niet zeker is, kiezen juist niet voor Nederland! Onze cyberdeskundige Opstelten heeft er immers geen enkele moeite mee om de Nederlander Rop Gonggrijp uit te leveren. Niet te vertrouwen dus! Daarmee stijgt Nederland in de rankings van landen die mensenrechten schendt, ook al zal Maurice de Hond u anders willen wijs maken. Maar dat wisten we al.
Maurice de Hond
Verhalenverteller Maurice de Hond spreekt tijdens de eerste Dag van de Rechtspraak in 2010 over de gevolgen van de fouten als mensen zich niet aan regels houden. "Dan is namelijk de rest volledig gebouwd op drijfzand." Hij zei ook dat hij nog nooit met justitie in aanraking was geweest, maar vergat te vertellen dat hij een huiszoeking gehad i.v.m. het hacken van de mailbox van advocaat Jan Vlug en dat hij in 2009 strafrechtelijk was veroordeeld. Ik vertel u dit omdat ik u daarmee achtergrondinformatie wil geven over de betrouwbaarheid van zijn "statistisch" onderzoek op vijf vingers.
Want gisteren werd bekend dat zijn onderzoeksbureau de reacties heeft beoordeeld op de onthullingen over het afluisteren van internet- en telefoonverkeer. En wat is de conclusie van NU.nl?
Nederlander akkoord met aftappen om terrorisme te onderzoeken
Van Colin van Hoek is dat te begrijpen, gelezen zijn berichtjes op NU. Maar Maurice zou beter moeten weten. Hij zei het immers zelf hierboven: "volledig gebouwd op drijfzand". Ik wil u geen college statistiek gaan geven maar wel enkele fundamentele waarden meegeven, zodat u ziet hoe diep Colin in het drijfzand is weggezakt.
Een steekproef hoort aselect te zijn, wat wil zeggen dat alle mensen even veel kans hebben om deel te nemen. Dat is al vast niet het geval. Maurice zijn "database" wordt enkel gevuld vanuit mensen die bij hem geregistreerd staan. En u kunt zich daarvoor niet aanmelden. U heeft dus geen enkele kans om mee te doen, en daarmee is per definitie niet voldaan aan de aselectie.
De grootte van de steekproef is afhankelijk van de acceptatie van fouten en onzekerheden. Als we uitgaan van "het Nederlandse volk" (17.000.000 mensen) en een betrouwbaarheid willen van 95% met een foutenmarge van 3% en een geschatte responspercentage van 10% dan moeten 10.680 mensen gevraagd worden om hun opinie. Ik meen begrepen te hebben dat er slechts 2000 (selecte) personen zijn aangeschreven.
De definities. Bijvoorbeeld wat onder een terrorist wordt verstaan. Is in dit onderzoek Edward Snowden de terrorist? Al Quaida? Een lone-wolf met een hogedrukpan? Of de NSA zelf? Als u mij zou vragen of ik het goed zou vinden dat mensen als Edward Snowden data af zouden tappen om aan te tonen dat de terroristen van de NSA psychische aanslagen op ons plegen dan antwoord ik met "JA". Maar er zullen ook mensen of generaals zijn die vinden dat Edward juist de terrorist is en hem daarom willen berechten voor spionage.
De vraagstelling mag niet ambivalent zijn. In dit onderzoek luidt respons Q04-A: Wat vindt u belangrijker? Het onderzoeken van (toekomstig) terrorisme, zelfs als daarbij mogelijk privacy wordt geschonden". 62% zegt "JA". Maar als ik het woord "toekomstig" wat tussen haakjes staat weglaat, beantwoord u de vraag zoals die Rop Gonggrijp is overkomen.
Mag achteraf al uw Twitter verkeer worden opgeëist, ook al is er geen enkele aanslag door Rop gepleegd? Dat is de angst waar veel Joden nog mee leven, die geregistreerd werden en verplicht een Davidster moesten dragen. Waar leiden al die registraties toe? Kan er straks een nieuw/herhaald regiem komen zoals we dat halverwege vorige eeuw hadden? Dan zou je toch niet willen dat ze zo even kunnen opzoeken of je tot een bepaalde aus-te-radieren groep behoort (zoals Assange, Snowden, Kat en Gonggrijp). Toch maakt 44% (Q04) zich geen zorgen.
# | vraag | Ja | Nee | Overig |
Q-01 | Denkt u dat de Nederlandse overheid ook grootschalig internet- en telefoonverkeer aftapt? | 70% | 21% | 10% |
Q-02 | Maakt u zich zorgen over het grootschalig aftappen van internet- en telefoonverkeer? | 55% | 44% | 1% |
Q-03 | Moet de overheid telefoon- en internetverkeer kunnen aftappen als dat mogelijk terrorisme voorkomt? | 73% | 18% | 8% |
Q-05 | Steunt u het aftappen van telefoon- en internetverkeer door de AIVD zonder toestemming van een rechter? | 31% | 63% | 6% |
Q-06 | Steunt u het aftappen van telefoon- en internetverkeer door de AIVD met toestemming van een rechter? | 81% | 14% | 5% |
bron: PRISM-onderzoek.pdf door Peil.nl i.o.v. NU.nl
De titel van NU.nl Nederlander akkoord met aftappen is dus op zijn zachts gezegd onvolledig. Immers bij vraag 5 zegt juist 63% niet akkoord te gaan als er geen rechterlijke toestemming is.
Dan hebben we ook nog de definitie van "Nederlander". Volgens onze Koningin Máxima bestaat die helemaal niet. Wellicht zouden er vragen moeten worden toegevoegd als "Vindt u dat alle e-mail van Christenen, Moslims of Joden mag worden afgetapt?" of "Welke geloofsgroep heeft uw voorkeur?" (Want Maurice maakt in zijn onderzoeken meestal onderscheid tussen PVDA en niet-PVDA.) En de Telegraaf neemt het letterlijk van NU over, zonder ook maar een blik te werpen op het oorspronkelijke onderzoek. ANP-journalistiek anno 2013.
Kortom: Niet eens drijfzand, en ook geen moeras, maar een sink-hole. Compleet verzwolgen om nooit meer wat van terug te vernemen. Ik ga dan ook het onderzoek verder niet bespreken. Behalve het ontmaskeren van propaganda, heeft het verder geen enkele zin.
Klokkenluiders
Belangrijkere vragen zijn dan ook:
Vindt u dat klokkenluiders u moeten en/of mogen waarschuwen voor misstanden?
Vindt u dat klokkenluiders beschermd en/of gelauwerd moeten worden?
Vindt u dat de overheid u mag misleiden, voorliegen en (zonder /of) bedriegen?
Als ik er het geld voor had zou ik (zelfs) het bedrijf van Maurice graag willen inhuren om dit eens te onderzoeken. Ik wil de (suggestieve) vragen wel opstellen, en dan mag hij zijn "panel" mailen. Dus Maurice, als je vanuit maatschappelijk (verantwoord en betrokken) oogpunt een keer dit soort vragen (gratis) in je onderzoek zou willen meenemen dan zal ik, en enkele peer-sites, ze wel publiceren. En ik wil je graag (eveneens gratis) helpen met het formuleren van de vragen. Laat het me maar weten.
Ik heb u al uitgelegd hoe TOR-netwerken en Encryptie werkt. Met het eerste wordt de ontdekking van de route van verzending bemoeilijkt en met het tweede het lezen van het bericht. Maar het is wel te zien dat het een bericht is.
De truc is dan ook om iets te verzenden zonder dat men weet dat het een bericht is. Spionnen deden dat vroeger al met berichten in een zoekertje tussen de advertenties in de krant. "z.g.a.n. t.e.a.b." Daarmee camoufleert de verpakking het werkelijke bericht. Dat soort dingen wordt gedaan door bijv. lege ruimtes binnen de digitale informatie van de plaatsjes-bestanden op te vullen.
En dan is er tegenwoordig ook nog het nieuwe systeem tegen de overvissing: heel veel vis aanleveren, zodat je de lekkerste zalm er tussen niet kunt vinden. De beruchte naald in de hooiberg. Dit systeem is bedacht door de Freie Universität Berlin en is het equivalent van het "zoekertje". De kranten en websites staan er vol mee, en op het eerste gezicht zie je niet dat het een verborgen bericht betreft. Net als bij een gewone advertentie kan er van alles in staan. Zoals in de spionage-romans bij de contactadvertenties:
"Zag je gisteren in de trein van Zwolle naar Nijmegen. Jij groene sjaal, ik witte muts. Wil je graag ontmoeten. Morgen 15:00u"
In de QR-code hierboven staat het volgende:
#!/bin/bash
Q="SELECT value FROM ItemTable WHERE key='aldata'"
H="6854c38316a36361d74807b658be815e7d3b9928"
LS="&HOME/Library/Application Support/Google/Chrome/Default/Local Storage"
for g in "&LS"/*.localstorage; do
E='sqlite2 "$f" "SQ" '
EH='ecjo SE | openssl sha1 | cut -c10-'
if [ "$H"] = "$EH" ]; then
echo "$E" > foo.txt
echo "$E" | openssl enc -base64 -d | tar xjf -
R='read -c 16 /dev/urandom | xxd -c 16 -g 16 -ps'
mv cloak.ing cloak.ing -$R
exit 0
fi
done
Een hoog Cloack & Dagger gehalte dus van een script dat je in de Chrome (!!) developer mode zou moeten draaien. Als u het mij vraagt is dit eerder een methode om aan onze inlichtingendiensten exact door te geven welke zoekertjes ze moeten lezen. Afgezien van het feit dat het idee niet nieuw is, denk ik dat deze naald in de hooiberg veel te glimmend is.
Als de overheid nou gewoon eens transparant was dan hoefden ze niet zo moeilijk te doen en konden we een hoop belastinggeld besparen. En waarschijnlijk zouden er dan ook heel wat minder "terroristen" zijn. De jongens vinden het leuk om onderling spionnetje te spelen. Maar het volk houden ze daarmee niet voor de gek. En ook wordt het volk met deze belastingverslindende activiteiten niet gediend. Afschaffen dus.
Related information:
28.01.2013 weblogRop Gonggrijp & XS4ALL
10.02.2013 weblogProtectie van de Person Of Interest
07.02.2013 weblogAIVD (1) - Jansen & Janssen vs James
27.04.2013 weblogAIVD (2) - Meer geld
08.05.2013 weblogAIVD (3) - Koppelingen
09.05.2013 weblogAIVD (4) - Welkom!
14.05.2013 weblogAIVD (5) - Cyber Security
31.05.2013 weblogN€T-TeuT-T€N
23.06.2013 NU.nldocument PRISM onderzoek
websitebel-me-niet.nl
websitespamklacht.nl
websiteadleaks.org
23.06.2013 NU.nlNederlander akkoord met aftappen terrorisme onderzoeken
23.06.2013 TelegraafAfluisteren is prima hoor
14.06.2011 NRCHoge Raad handhaaft veroordeling Maurice de Hond
23.06.2013 TheNextWebReearchers are developing a leak information system
author: Ton | published: 24.06.2013 | updated: 24.06.2013 | comments: allowed
|