De huid van de beer
Nederland is in de problemen gekomen doordat het de huid van de beer verkoopt voordat die geschoten is. Het van de Amerikanen gekregen creditcard-model: eerst uitgeven en later maar eens zie of (en hoe) je het terugbetaald. Alleen jammer dat in Nederland geen beren meer zijn.
De les Beter één vogel in de hand dan tien in de lucht past niet in de make-believe doctrines van The American Dream, het Gedroomde Land, het Fata Morgana van Utopia. Much more and much bigger, de uiting van narcisme die zichzelfs al uitstrekt tot woestijn staten.
Toch hebben onze politici hun les nog steeds niet geleerd van het gebrek aan toekomstvisie van bijv. Drees: de mensen die nu leven maken de pensioenen op van wat ze zelf in de toekomst nog maar moeten zien te krijgen. "Solidariteit" als exponent van super-egoïsme, zoals ook met de milieu problemen wordt omgegaan. Nu lekker feesten, en de rommel moet straks maar door een ander worden opgeruimd. Na mij de zondvloed.
De 'sorry' cultuur
Dit soort situaties kunnen alleen maar onstaan doordat verwende kinderen nooit hebben geleerd dat ze zelf verantwoordelijk worden gehouden voor hun daden. Ze doen waar ze zin in hebben en worden nooit tot de orde geroepen. Politici en ambtenaren (die "in dienst van het volk" staan) mogen net zo veel blunders maken als ze willen. In het ergste geval worden ze naar de Kamer geroepen om daar "sorry" te komen zeggen.
En zelfs hun ongelijk willen ze niet bekennen. Voorbeelden te over. Iedereen kent natuurlijk de zaak van de journalist Willem Oltmans. Compleet kapot gemaakt door een onbetrouwbare, criminele overheid, waarbij de miljoenenkosten uiteindelijk door de burger zijn betaald. En dat gaat zo maar door. Met meer recente zaken als die van Robert Hörchmer, George Reuchlin
1, de Bredase zedenzaak van Frans H.
2 of de Demmink/leugens
3. En ga zo maar door.
Minister Opstelten wringt zich in allerlei bochten om maar geen verantwoording te hoeven afleggen. En iedere keer komen ze er gluiperig mee weg en kan het gewone volk de rekening betalen. En daar gaat het mis. Er moet weer persoonlijke verwantwoording komen. En de dader moet de rekening zelf betalen. De plukt-ze-wetgeving biedt die ruimte om evident criminele organisaties aan te pakken. Wat in het buitenland wel gebeurt (zelfs presidenten staat terecht) is in Nederland nog steeds onmogelijk. Nederland loopt op vrijwel alle gebieden heel ver achter.
De inlichtinge hypotheek
Ook dit weekend is er weer eens een schandaal. U mag het zelf nalezen, waarbij ik slechts één feitje in herinnering wil brengen. Begin jaren '90 hadden we de IRT-affaire. Daarvan heeft de Tweede Kamer gezegd: NOOIT MEER! En wat doet onze overheid? Niet alleen gewoon doorgaan, maar het nog een veelvoud erger maken. Twintig jaar gelden speelden de telefoontaps een grote rol in de schandalen zoals die van Baybaşin. Het systeem was geïnstalleerd door het Duitse Siemens en de software was afkomstig van de Israëliers. En wie levert nog steeds deze spullen?
• Topman OM: te veel telefoon- en datataps
4. Dus wat doet Nederland?
Ze bestellen nog meer spionage apparatuur.
• Nederland bestelt een nog verboden spionagesysteem
5
Nadere informatie vindt u in de Tweakers.net publicatie:
Datahonger: de Nederlandse geheime dienst wil alles weten".
• Nieuwe wetgeving
6
• Zoeken naar de naald in de hooiberg
7
• Zorgen en toezicht
8
• Tot slot
9
Net als met de hele Snowden affaire wordt er weer wat over gekeuveld. De SP wil debat over inlichtingencommissie.
10.
En vervolgens drinken ze een glas en doen ze een plas en alles bleef zoals het was. In het slechtse geval wordt er een PVDA nitwit uitgenodigd op een snoep/omkoop reisje en gaan er weer miljarden naar de JSF of ARGO. En ondertussen wordt de C2000 apparatuur gewoon in de prullenbak gegooid.
In een opninie stukje va Max Pam
11
in de Volksrant verwoordt hij eigenlijk de kern van het probleem, dat in alle facetten van onze maatschappij speelt.
'Overheid legt zichzelf andere normen op dan ze voor burgers in gedachten heeft'. Zolang de overheid zich zelf niet aan onze wetten en regels houdt zal het volk ontevreden zijn. De wetten zijn er voor iedereen, maar juist tegen de overheid. Dat is nu eenmaal de gedachte achter rechtsbescherming voor de vrije burger.
author: Ton | published: 10.11.2013 | updated: 10.11.2013 | comments: allowed
|