Er is geen CSS ondersteuning. Zonder CSS is alleen de onopgemaakte HTML zichtbaar.

'Gevoelige informatie uit gevangeniscel gestolen'
Koen Voskuil, één van de weinige onderzoeksjournalisten die wèl onafhankelijk van de overheid bericht, onthult op de voorpagina van het Algemeen Dagblad dat er van de week een raid op Hüseyin Baybaşin heeft plaatsgevonden 1. Daarbij zijn supervertrouwelijke stukken buit gemaakt.

Zijn advocaten mr. Judith Serrarens en dr. mr. Adèle van der Plas vermoeden dat het om een doelbewuste actie gaat om het bewijsmateriaal dat er bestaat tegen de Nederlandse en Turkse overheid te bemachtigen.

Een uitermate domme actie, omdat, zij die gisteren 2DOC - Citizen Four hebben gezien 2 weten dat, ook zijn advocaten en het internationaal bewaarde HHC-archief deze stukken nog steeds bevatten. Ze gaan nimmer verloren. "Wel wordt hiermee de paniek bij de overheid zichtbaar, doordat zij zich laten verleiden tot dergelijke wanhopige acties.", aldus Baybaşin.


Inside job
Het lijkt een inside-job te zijn. Het waren geen externe dieven, maar een groot vertoon van macht door het LBB (Landelijke Bijzondere Bijstandsteam, een soort gevangenis-ME, Mobiele Eenheid). Een woordvoerder van het ministerie van Veiligheid en Justitie bevestigde gisteravond tegenover het AD dat er "een spitactie" heeft plaatsgevonden in de Heerhugowaardse gevangenis. "Een reguliere controle, waarbij gezocht wordt naar bijvoorbeeld contrabande. Bij zo'n inspectie gaat de celdeur open en worden losse spullen naar buiten gehaald. Die worden vervolgens teruggelegd."

Uit stukken die het HHC in haar bezit heeft blijkt dat er drie niveaus van cel-inspectie zijn: dagelijkse, uitgebreide en bijzondere. De "bijzondere inspectie" is volgens datzelfde ministerie "géén reguliere handeling". De Justitie woordvoerder is dus een ordinaire leugenaar die medeplichtig is aan crimineel overheidshandelen.

Wat er echt gebeurd is kunt u lezen in de klachtenbrieven 3 die zijn advocaten gisteren hebben verzonden. Beestachtig. Hij heeft de hele dag geen eten gekregen. Hij werd gevisiteerd (lees: vernederend gekeken in lichaamsopeningen). Zijn persoonlijke spullen zijn vernield. Vlaggen en T-shirts met daarop de tekst "FREE BAYBASIN" zijn gestolen. Zijn met militaire precisie opgeruimde kleding is op de grond geflikkerd en betrapt en besmeurd met de vieze poten van deze onmenselijke befehl-ist-befehl machines. Stuk voor stuk medeplichtig aan de mensenrechtenschendingen van deze politieke gevangene.

Ook de auteur Rein Gerritsen van het boek "Het Turks-Nederlandse overspel" 4 heeft een klacht ingediend. Op dit moment wordt - ook door de internationale redactie van het HHC - hard gewerkt aan vertalingen van documenten, waaronder voornoemd boek dat gereed ligt en eerdaags uitkomt. Het zal een schokkende best-seller worden.


Martelingen in Guantánamo Bay in Nederland
In dezelfde editie van het AD staat dat de VVD-ers Rutte (minister algemene zaken) en van der Steur (minister van justitie) overwegen om Nederland om te toveren tot een martelgevangenis.

Welnu, zoals bij Rutte gebruikelijk is die nietszeggende en strategieloze mening weer mosterd na de maaltijd. Nederland schendt de mensenrechten al decennia lang. Kijken we alleen naar de casus van Baybaşin dan zijn er vele "incidenten" aan te wijzen.

Gisteren werd in het kader van de actie tegen kindermishandeling 5 er al op gewezen hoe ook de kinderen van Baybaşin zijn mishandeld. En gemarteld. In ieder geval emotioneel en psychologisch. Want zo zijn de technieken van tegenwoordig. Waterboarden, electroden, alles om maar geen lichamelijke bewijzen achter te laten. Maar de aangebrachte geestelijke schade is immens. Jouw vader in isolatie vanwege een onschuldig kaartje.

Bekijk voor de aardigheid nog eens de film Papillon (1973) 6, en lees nog eens hoe het in Nederland ook kan gaan 7. Het scheiden van de beesten van de mensen. "We accomplish this by breaking them." Geen enkel redelijk denkend en voelend mens wenst een dergelijke isolatie aan zichzelf toe. Toch heeft Baybaşin in Nederland in totaal zo'n zes jaar in isolatie gezeten.

Of wat denkt u van deze grap: Terwijl iemand op volle snelheid aan het rennen is op een loopband plotseling de machine blokkeren waardoor zijn knie onherstelbaar beschadigd raakt. Lachen joh! Ondanks de nodige operaties (betaald door de belastingbetaler) is Hüseyin nog steeds geïnvalideerd. En als u leest wat daarover allemaal in zijn medische dossier, eveneens veilig internationaal opgeslagen in de HHC-archieven, staat...

Een schande voor Nederland met vele medeplichtigen. Begrijpelijk dat de overheid dit bewijsmateriaal wil inzien en vernietigen. Maar de les van het fotorolletje van Srebrenica is geleerd. Eenmaal op internet verdwijnt het nooit meer.


Laatste stuiptrekkingen dood/machtstrijd
Wat er allemaal achter de schermen gebeurd mag u niet weten. Naast de hierboven genoemde internationale aspecten en aansprakelijkheid speelt ook het hobby-projectje van VVD-er Teeven: handel in gevangenen 8. Onze heldhaftige VVD wil daadkrachtig overkomen. Alle criminelen (zoals bijstandsmoeders die de parkeerbon niet kunnen betalen, niet de bobo's zoals Demmink zelf) gaan medogenloos achter de tralies. Dat zal ze leren. Water en brood. Zelf voor kost- en inwoning betalen. En geen recreatie.

En ook daar wordt het kaf van het koren gescheiden. De huidige directeur van PI Heerhugowaard Frans Douw die een voorstander is van de implementatie Project Levenslang (zoals de Noren dat ook willen) is opzij gezet door het opperwezen van onze vermaarde gevangenissen Angeline van Dijk 9. Zij is mordicus tegen het pamperen van onschuldige overheidsslachtoffers en heeft Frans per 1 december a.s. met SBF-verlof gestuurd. Sociaal Bezwarende Functie: te veel menselijkheid past niet binnen de VVD-strategie van Joris Demmink die in 2012 nog vlak voor zijn pensioen rechtstreeks zijn persoonlijke waakhond Ab Warff 10 heeft aangesteld.

Dat Joris en zijn partners-in-crime 11 (die voorjaar 2016 onder ede gehoord gaan worden) langdurig zelf mogen ervaren welk beleid zij voor zichzelf in petto hebben.

Geen "goede flessen" meer declareren op staatskosten 12. Afkicken van alcoholisme en levenslang op water en brood in isolatie. Het zij ze van harte gegund.

Lees en hoor dit weekend meer details over deze zaak op het HHC en bij Talk2Myra.
author: Ton   |   published: 20.11.2015   |   updated: 20.11.2015   |   comments: allowed

??.11.2015
Boekpresentatie Gerritsen
ISVW Leusden
 
??.??.20??
Baybaşin vs. Nederland
Onderzoek vermogen
Gerechtshof Den Bosch
 
06.02.2016
Baybaşin vs. Nederland
Conclusie AG Baybaşin
Hoge Raad Den Haag
 
??.03.2016
Getuigenverhoor Demmink
RB Amsterdam
 

zie ook:
Demmink Procedures
updated: 03.03.2014