Er is geen CSS ondersteuning. Zonder CSS is alleen de onopgemaakte HTML zichtbaar.

JD-tv
Vanacht om 04:48u is de Solstitium Brumalis, de langste nacht 1, met het feest de Saturnaliën 2 ter ere van de god Saturnus. Maar voor Mark Rutte was die langste nacht al vijf dagen eerder. "Het moeilijkste debat ooit." Het Kamerdebat over de VVD, het voorliegen van de burger en parlement en haar overige criminele activiteiten 3. De opvolger van Demmink en Cloo, de SG Siebe Riedstra, en de nieuwe boswachter van de RVD Stephan Schrover 4 liepen in ganzenpas achter opper-kwaakeend Mark aan.

JD-tv heeft de sleutelrol vertolkers wat vragen voor de camera gesteld 5. "Ik wil even weten wat wat wat wat u wie u bent? Wat is JD-tv? Ja, dàààg...", aldus onderzoeker Bert. "De zaak Demmink? Daar weet ik helemaal niets van", stelt Pieter, de opvolger van JD. Er blijkt dus helemaal geen overdracht of inwerken te zijn geweest toen hij aantrad. Nu snapt u ook waarom hij moest aftreden 6: wegens verdwenen dossierkennis.


De stemming

Maurice de Hond spreekt van "Een politiek systeem in ontbinding" 7. De VVD en PVDA hebben samen nog maar 30 van de 150 zetels. Dat is amper 20% vertrouwen en mandaat van het volk. Alle capriolen werden dan ook uitgehaald om aan de noodzakelijke 76 stemmen (+1 van zelfstandig subsidieadviseur 8 Norbert Klein) te komen.


Zouden we de stemming van afgelopen week converteren naar huidige (virtuele) zetels, dan zou maar liefst 78% van de parlementsleden willen dat kabinet Rutte-II zou opstappen. Het gevolg: 46 PVDA en VVD kamerleden zouden hun baan kwijt zijn geraakt. Hun stem kunt u dus wel raden: voor behoud van wekgelegenheid (van zichzelf). Dat liever dan rechtvaardigheid en vertrouwen in de democratie.

Het maakt duidelijk dat de wens van de burger 9 niet gerespecteerd en zelfs volkomen genegeerd wordt. Het primaire belang van de volksvertegenwoordigers wordt ook duidelijk gemaakt door Peter Oskam: "Na de beantwoording van de vragen bepaalt Buma hoe we gaan stemmen."
Volksvertegenwoordiging anno 2015:
1 • eigen belang
2 • partij belang
3 • ...
4 • heel lang niets
5 • ...
6 • de burger


De weggemoffelde onderzoeksvragen
Bert Kreemers zegt tegen JD-tv: "De commissie is klaar." Rutte en de Tweedekamer vinden dat ze klaar zijn. "We gaan nu werken aan herstel van vertrouwen." Dat dit een illusie is blijkt wel uit de resultaten van de enquête van Maurice. VVD -22; PvdA -29. Het vertrouwen in dit kabinet is nog nooit zo laag geweest. Niet verwonderlijk als de vrolijke clown 10 Mark zegt dat hij zijn baan niet zo leuk vindt 11 en alleen van de bijbehorende snoepreisjes en dinertjes houdt. Deze baan is duidelijk te hoog gegrepen voor deze historische personeelsfunctionaris.

Het onderzoek 12 en het Kamerdebat 13 gingen alleen maar over of de Kamer verkeerd was ingelicht. Het antwoord: Ja. De consequentie? Een politieke doodzonde, waarbij de leugenaars moeten opstappen. Is dat gebeurd? Nee. En het werkelijke onderzoek had veel uitgebreider moeten zijn 14. De commissie maakt zich er van af met: "De Kamer moet maar een verder onderzoek laten doen.". Tijden het debat maken de parlementariërs er zich van af met "Misschien moeten we maar een nieuw parlementair onderzoek doen.".

Maar wat is er nu werkelijk gebeurd? Slechts een show voor de bühne? Er zijn nog genoeg openstaande vragen:
 1. Waarom werd dit een package-deal en zijn er niet drie aparte moties ingediend per politicus?
 2. Wat wordt gedaan met de tegenstrijdigheid: Teeven weet alles, maar is zijn geheugen kwijt?
 3. Wat zijn de strafrechtelijke consequenties voor Anoushka de Schredder?
 4. Wat hield die "er-is-nog-veel-meer" sideletter-Teevendeal nou allemaal werkelijk in?
 5. Hoe zat dat nou met die corrupte ambtenaren in de IRT-affaire?
 6. Wat was nu die Teevendeal met Klaas Bruinsma?
 7. Wat was nu die Teevendeal met Mink de Kok?
 8. Waar is al het geld gebleven, ook dat van de IRT-drugshandel?
 9. Waar zijn de verdwenen drugs gebleven?
 10. Hoe zit het met de diverse Turkije-deals en de nog steeds doorgaande genocide?
 11. Hoe zit het met Demmink en de andere illegaal handelende ambtenaren?
 12. Hoe zit het met de politieke gevangene Baybaşin??
 13. En ga zo maar door.......
Advocate dr.mr. Adèle van der Plas voorspelde het al: "Als van der Steur dit dossier niet goed aanpakt wordt het zijn ondergang." En er staat nog veel meer aan corruptie en leugens in de wachtrij.

Ook het grote publiek heeft inmiddels door hoe het zit. Radio-3 15 Soundcloud (6700+) 15 YouTube™ 16, Omroep Fryslân 17, etc., etc.

Valt dadelijk niet alleen de huidige regering maar straks ook (zoals oud-SG Borghouts stelde) "heel Justitie in elkaar" en wordt het Vertrouwen in de Rechtstaat en de Democratie in de val meegesleurd? Dan hebben ze pas echt een (onherstelbaar) probleem. Laat het Parlement het zo ver komen of komt dat diepgravende vervolgonderzoek nu toch echt eens een keer? Het is in ieder geval nodig om deze al 25 jaar steeds terugkerende etterende zweer nu voor eens en altijd uit te roeien.
author: Ton   |   published: 21.12.2015   |   updated: 21.12.2015   |   comments: allowed

18.01.2016
Afscheid Demmink
Rechtbank Den Haag
 
24.01.2016 - 13:00u
Boekpresentatie Dankbaar
Van de Valk - Haarlem
 
25.01.2016
KG celsinspectie
Rechtbank Amsterdam
 
??.02.2016
Boekpresentatie Gerritsen
ISVW Leusden
 
06.02.2016
Baybaşin vs. Nederland
Conclusie AG Baybaşin
Hoge Raad Den Haag
 
??.??.20??
Baybaşin vs. Nederland
Onderzoek vermogen
Gerechtshof Den Bosch
 
??.03.2016
Getuigenverhoor Demmink
RB Amsterdam
 

zie ook:
Demmink Procedures
updated: 03.03.2014

Strafzittingen OM