Er is geen CSS ondersteuning. Zonder CSS is alleen de onopgemaakte HTML zichtbaar.

Boeken over politiek gevangene Hüseyin Baybaşin
Prof.dr. Ton Derksen is emeritus hoogleraar wetenschapsfilosofie aan de Radboud Universiteit Nijmegen, Rijksuniversiteit Utrecht en Internationale School Voor Wijsbegeerte. Hij kreeg vooral bekendheid door zijn onderzoek naar de rechterlijke dwalingen in de zaak van Lucia de Berk 1, een verpleegster die (naar achteraf bleek) ten onrechte een levenslange gevangenisstraf had gekregen. In Nederland, dat zich erop voorstaat de "mensenrechten" hoog in het vaandel te hebben staan. Met veel doorzettingsvermogen en tegen een hoge persoonlijke prijs kwam, danzkij het onderzoek van Ton, deze vrouw vrij. Het bleek dat de Nederlandse rechters zich er veel te gemakkelijk vanaf hadden gemaakt.

En er zijn veel meer van dit soort gevallen. Naar uiteenlopende schattingen zitten 5 tot 10% mensen onschuldig in de gevangenis. En daarbij zijn de "schuldige" bijstandsmoeders die hun parkeerboete of ziektekosten verzekering niet kunnen betalen niet eens meegerekend.

De rechtspraak zegt zelf dat dit komt door gebrek aan budget. Drie jaar geleden al 2. En de overheid heeft er niet alleen niets aan gedaan, maar het zelfs alleen maar erger gemaakt. De rechters hebben meer collega's en meer tijd nodig om hun werk goed te doen. Wachttijden (zoals in mijn geval meer dan drie jaar) zijn een schending van artikel 6 van het EVRM 3, maar dat weerhoudt rechters er niet van om de onschuld-presumptie (behalve natuurlijk als het om Demmink en trawanten gaat) aan de kant te zetten, de mensen te laten wegrotten, en zelf lekker Kerst te vieren of te gaan lunchen met Ard 4. Druk, druk, druk.


Deel I: WAT - Verknipt bewijs
In april 2014 presenteerde 5 de gepensioneerde hoogleraar zijn boek "Verknipt Bewijs". Daarin toonde hij aan dat er ernstig gemanipuleerd was met het bewijs in de zaak Baybaşin. Dit was twee jaar geleden. Hij was toen nog terughoudend met zijn conclusie:

Het bewijs deugt niet.
Maar ik weet niet door wiens toedoen of waarom.

Een groot probleem daarbij was dat de overheid bewijs achter hield. Ze weigerden de originele banden (die overigens niet bestonden) vrij te geven. Ook dat is in strijd met het fair-trial principe uit het hierboven genoemde artikel 6 van het EVRM. Een strafbaar feit èn een ambtsmisdrijf ook nog eens. (Net als met de Teeven-bonnetjes.) Ik ben benieuwd of deze misdadigers nu vervolgd gaan worden.


Deel II: WIE - De Baybasin-taps
Eindelijk, 16 jaar na vragen om de originele opnames, zijn er kwalitatief betere producties overhandigd. Het zijn nog steeds niet de originelen, want die bestaan niet. Het zijn compilages van aaneen geplakte fragenten. De Hoge Raad heeft de bekende doofpot "onderzoeker" 6 en ex-partner van de Oosting-doofpot-commisies 7 tegen het luttele bedrag van meer dan een miljoen euro 8 bereid gevonden daar zijn sabotage en frustratie activiteiten op los te laten. Maar het mocht niet baten. Prof. Derksen legt opnieuw onomstotelijk vast dat er zwaar moedwillig geknoeid is met de gesprekken (opnames + vertalingen). En deze keer komt Ton met een aanvullende conclusie:

Het bewijs deugt nog veel erger niet.
En ik weet nu ook door wie.
Het waarom blijft nog gissen.

De Nederlandse politie, het Openbaar Ministerie en de Turkse politie
moeten hun vervalsingen zorgvuldig op elkaar hebben afgestemd!Deel III: WAAROM - Het Turks-Nederlandse overspel
De laatste vraag die nog openstaat, hoe heeft het zover kunnen komen, zal binnenkort onthuld worden door de wetenschapsfilosoof Rein Gerritsen. Het wordt nog even achter de hand gehouden en dat maakt de overheid zeer nerveus. Zo angstig zelfs dat ze zijn overgegaan tot drastische illegale maatrgegelen: Diefstal 9, 10, 11.

Het bewijs deugt heel erg niet.
We weten nu ook door wie.
En het waarom ... coming soon!


De persconferentie
Inmiddels is het ook bekend bij het grote publiek. Afgelopen dinsdag was prof. Derksen te gast bij Eenvandaag 12 en lichtte hij zijn onderzoek toe. Een van de meest opvallende "dwalingen" is wel om het Engelse woord "call = bellen/telefoneren" in het Nederlands te vertalen als "cold = koud. NB: Dat is niet koud maken/liquideren". Hier rechts staan de "beëdigde-tolk" transcripties en hieronder kunt u het geluidsfragment zelf beluisteren:
;


Nota Bene 1: Het bestand is groot (13 Mb) dus heb geduld met downloaden (wordt niet gestreamed).
Nota Bene 2: De eerste 12 seconden hoort u de tik van recorder. Het gesprek begint op 00:20m.

Ook in Trouw 13 werd er aandacht gegeven aan deze manipulatie. En de oplettende lezer ziet (rechts onderin) nog een vorm van manipulatie. De getuige in de zaak Joris Demmink-verhoren van de Roestige Spijker Henk Krol 14 werd al snel "kaltgestelt" 15 (koud gesteld, karaktermoord). VOOR PAGINA NIEUWS En dan (heel klein rechts onderin): "geen bewijs". Zo werkt dat bij onze criminele overheid. Liegen, manipuleren, beschadigen, maar het verdommen om daar verantwoordelijkheid voor te dragen. Ik hoop (en zal me er voor inzetten) dat dit soort criminelen voor de rechter worden gebracht. Dat is de enige manier waarop het vertrouwen in de democratie en de rechtsstaat ooit kan terugkeren.

Ondertussen worden stukken gestolen, getuigen bedreigd, koortsachtig overleg gevoerd met de Turkse minister van Justitie 16, de Hoge Raad geïntimideerd 17, en zal Mark Rutte op 10 februari a.s. in Den Haag overleg hebben met de Turkse premier Ahmet Davutoğlu, 18 waarbij uiteraard de "mensenrechten" (lees: het enorme diplomatieke/politieke probleem) van Baybaşin (en uw HHC-verslaggever) aan de orde zullen komen.

Wilt u bij deze persconferentie aanwezig zijn? Dat kan. De toegang is gratis, maar om de organistatie te helpen dient u zich wel van te voren aan te melden. Er wordt namelijk een grote opkomst verwacht.

U kunt dit wereldschokkende nieuws live meemaken (en het boek ter plaatse kopen). Voor meer informatie leest u verder op de website van het ISVW 19
author: Ton   |   published: 28.01.2016   |   updated: 28.01.2016   |   comments: allowed

29.01.2016 | 10:00u
Boekpresentatie Ton Derksen
ISVW Leusden
 
05.02.2016
Ontneming Baybasin
Rechtbank Den Bosch
 
10.02.2016 | 10:00u
Uitspraak KG celsinspectie
Rechtbank Den Haag
 
??.02.2016
Boekpresentatie Gerritsen
ISVW Leusden
 
06.02.2016
Baybaşin vs. Nederland
Conclusie AG
Hoge Raad Den Haag
 
??.04.2016
Getuigenverhoor Demmink
RB Amsterdam
 

zie ook:
Demmink Procedures
updated: 03.03.2014

Strafzittingen OM