Er is geen CSS ondersteuning. Zonder CSS is alleen de onopgemaakte HTML zichtbaar.

PETITION

Dhr. Baybasin zit al sinds maart 1998 ONSCHULDIG in de gevangenis. Hij is veroordeeld tot levenslang op grond van vervalste telefoontaps. Op 18 april 2011 is er bij de Hoge Raad een herzieningsverzoek ingediend, de zaak wordt echter tot op heden door de Hoge Raad uitgesteld. Het duurt veel te lang, laat Dhr. Baybasin vrij!

Ever since March 1998 the Kurdish businessman mr. Hüseyin Baybasin has been innocently incarcerated in Holland on the request of Turkey. He has been sentenced to life long imprisonment based on falsified recordings of telephone conversations and is considered to be a POLITICAL PRISONER. Revocation of this verdict has been requested over five years ago. However the Dutch Supreme Court keeps on postponing serving justice, in violation of the right to a fair trial according the European Convention of Human Rights. It all takes (deliberately) too long. Justice must be served now. Please sign the petition for this request.

Huseyin Baybasin Mart 1998'den bu yana, suçsuz yere cezaevindedir. Manipüle edilmis telefon konusmalarini delil olarak kullanarak, müebbet hapis cezasi almistir. 18 Nisan 2011 tarihinde, Hollanda Yargitayina davanin revizyonu için basvurulmustur ancak su ana kadar dava ertelenmistir. Imzalar bakanlar kuruluna sunulacaktir. Artik fazla uzun sürdü, Baybasin'a özgürlük!


Petitie
Bij Amnesty International hebben ze een webshop. Je kunt er waxinelichtjes kopen 1 waarbij in de bijsluiter staat vermeld dat je die niet op Koning(innen)dag bij je mag hebben om te protesteren. Want anders ga je jaren de gevangenis in en doet Amnesty niets voor je. Amnesty Nederland is door het HHC ontmaskerd 2. Zij zetten zich helemaal niet in voor mensenrechten! Niet voor Erwin Lensink, niet voor Nederlandse bloggers, en niet voor Nederlandse Politieke Gevangenen. Ze willen nog niet eens kennis nemen van de feiten, laat staan dat ze deze mensenrechten schendingen willen onderzoeken of ondersteunen. Ze incasseren 25 miljoen euro per jaar maar één petitietje kan er nog niet vanaf.

Dan doet het Comitè Free Baybaşin de petitie toch gewoon zèlf!

De Koerdische leider Hüseyin Baybaşin zit sinds 1995 gevangen in Nederland. Op verzoek van Turkije. Net zoals er nu anno 2016 een verzoek uitstaat in Amerika voor de arrestatie van Gülen. Nederland werkt daar altijd graag aan mee. Als Turkije iets vraagt krijgt het dat op een presenteerblaadje aangeboden: Miljarden euro's, Saban Baran, Koerdische volksleiders, Nederlandse kinderen.

Inmiddels is vast komen te staan dat er door de Nederlandse overheid zwaar gesjoemeld is. Onomstotelijk medeplichtig aan mensenrechtenschendingen. We hebben hier een soort van Koerdische Nelson Mandela opgesloten. Al meer dan 20 jaar, waarvan meer dan 6 jaar in isolatie. Gemarteld en mishandeld. En (bijna) niemand die een poot uit steekt. We staan erbij en kijken er naar. "Het is onder de rechter." Al jaren lang, en ook die doet niets. Ja, de redelijke termijn overschrijden. Het EVRM schenden. Te bang om de regering te beschuldigen. Te weinig fatsoen om een onschuldig man onmiddelijk vrij te laten.


Bekende ondertekenaars
Wij willen dat er nù iets gebeurd. Langer wachten en vooruit schuiven is niet acceptabel. Als u ook vindt dat Nederland de mensenrechten moet verdedigen en beschermen, in het bijzonder van deze politieke gevangene dan kunt u deze petitie

Op het moment van schrijven (maandagochtend 08:00u) waren er al 200 handtekeningen binnen. 128 met naam, 72 anoniem. Grofweg 2/3 komt er openlijk voor uit. Daarnaast is 1/3 van de mensen wel sympathisant, maar bang voor het gebrek aan vrijheid van meningsuiting. In Nederland.

En dan hebben we nog een groep mensen (omvang onbekend) die zo bang is dat ze zelfs niet anoniem durven te tekenen. Nog steeds gewoon in Nederland, land van de regenboogvlaggen, "gidsland" voor mensenrechten, zetel van het vredespaleis en het International Strafhof.

Maar er zijn ook mensen die er openlijk voor uit komen. We kennen natuurlijk de groep van oud gevangenisdirecteuren, redactieleden van HHC, Talk2Myra en BOUblog 3, Robert Rubinstein van Stichting de Roestige Spijker, Vili Ross de componist van de Free Baybasin song 4 artsen en hoogleraren waaronder de bekende professor Ton Derksen 5, bekend van de "rechterlijke dwaling" van Lucia de Berk.
Parlement
Ook u kunt zich uitspreken en de petitie . Doe dat en stuur de link door naar al uw vrienden, bekenden. collega's. WIJ maken het verschil. WIJ bepalen de toekomst van Nederland. WIJ willen dat burgers beschermd worden. WIJ willen dat corrupte ambtenaren vervolgd worden. WIJ willen rechtvaardigheid. WIJ willen vertrouwen kunnen hebben in onze overheid. Zij zijn er voor ons, niet voor hun eigen baantje, ten koste van onschuldige slachtoffers.

Van wie we in ieder geval wel een standpunt mogen verwachten zijn de Kamerleden. Zij zijn er om de regering te controleren en ter verantwoording te roepen. Laat uw stem horen! Via de petitie, en volgend jaar in het stemhokje. Wilt u weten wat zij vinden van een POLITIEKE GEVANGENE in Nederland? Het HHC heeft ze voor u aangeschreven. En u kunt uw eigen vertegenwoordiger ook aanschrijven door op de naam te klikken. Hun reacties kunt u hieronder zien. Deze lijst zal regelmatig geupdate worden.

Laatste update: maandag 5 september 2016 om 17:00u
Reacties
Laatste update: maandag 5 september 2016 om 17:00u

Inmiddels heeft ieder kamerlid een verzoek van het HHC ontvangen. Dit is gedaan met een track-and-trace verzoek waardoor is te volgen wat er met de email gebeurd. Een groot deel heeft het al gelezen en daarvan een bevestiging gestuurd (optie 3). Er is ook al wat kaf onder het koren gevonden. In de rechter kolom ziet u de resultaten. Mogelijkheden zijn:

Type reactie # %
1)Geen reactie | wel ontvangen 24 16%
2)Standaard auto-reply ontvangstbevestiging 15 10%
3)Gelezen zonder inhoudelijk antwoord 104 69%
4)ONGELEZEN verwijderd 1 1%
5)Gericht antwoord 6 4%
totaal 100%
De laatste twee opties zullen hieronder gespecificeerd worden:Wat denkt u van Arno Rutte (VVD)? Iedere gelijkenis met vakantieganger Mark Rutte lijkt geen toeval te zijn. Beiden VVD. Notabene een club waar ik ooit lid van was. Te lamlendig om de mail te lezen. Gewoon direct de prullenbak in. En dan zijn slogan: "Problemen moet je niet uit de weg gaan. Je moet ze oplossen." Iemand die zich niet aan zijn eigen woorden houdt. Hij parasiteert al veel te lang. 1426 dagen uitvreten op staatskosten.

STEMADVIES:   NEGATIEF   (Nooit meer op stemmen dus).
Geachte heer Hofstede,

Ik kan mij niet herinneren uitgebreid te zijn geïnformeerd over de positie van de Koerdische leider Baybasin, die nu al geruime tijd in Nederlandse gevangenschap leeft. Ook is mij geen bijeenkomst met oud-gevangenisdirecteuren bekend noch heb ik de heer Ton Derksen ontmoet over deze kwestie.

Ik heb als regel dat ik als Kamerlid geen petities teken, omdat deze over het algemeen juist aan Kamerleden worden aangeboden teneinde iets in gang te zetten waartoe de grondwet mij juist parlementaire rechten heeft gegeven. In dit geval is er ook nog eens sprake van een lopende rechtsgang, volgens mij speelt er een herzieniningsverzoek, waarin het tekenen van een petitie door een lid van de volksvertegenwoordiging de scheiding der machten helemaal door elkaar zou halen. Dus op dat verzoek zal ik niet ingaan.

Met vriendelijke groet,

Han ten Broeke

Woordvoerder Buitenlandse Zaken
VVD Tweede Kamerfractie
Voorzitter Vaste Kamercommissie voor Defensie

MP Liberal Party
Spokesman Foreign Affairs
Chairman House Committee of the Armed Services

STEMADVIES:   NEUTRAAL  
Geachte heer Hofstede,

In antwoord op uw mail d.d. 15 augustus 2016 met het onderwerp "uw positie gevraagd" deel ik u mede dat, gezien haar neutrale rol, de Voorzitter niet op uw verzoek kan ingaan.

Met vriendelijke groet,
Yvonne Hendriks
medewerker Stafbureau Voorzitter en Presidium
bureau voorzitter en presidium
Tweede Kamer der Staten-Generaal
Postbus 20018, 2500 EA Den Haag

STEMADVIES:   NEUTRAAL  
Geachte heer Hofstede,

Hartelijk dank voor uw mail, die ik namens de SP-Kamerleden die u heeft aangeschreven beantwoord.

U stelt ons enkele vragen over de zaak van de heer Baybasin. Allereerst is het zeer vervelend voor met name de heer Baybasin dat deze zaak al zo lang loopt. Het is wat de SP betreft belangrijk dat er snel een zorgvuldig antwoord komt op het door zijn advocaat ingediende herzieningsverzoek. Een politieke partij kan en mag echter niet treden in een zaak die nog ter beoordeling aan de rechter is. We zullen deze zaak zeker blijven volgen, maar het is aan zijn advocaat om zo nodig met juridische middelen aan te blijven dringen op een spoedige uitkomst. Indien uit het bewijs blijkt dat de heer Baybasin onschuldig is, dan moet hij zo snel als mogelijk worden vrijgelaten.

Met vriendelijke groet,
Michiel van Nispen
Tweede Kamerlid voor de SP

STEMADVIES:   POSITIEF  
Geachte heer Hofstede,

Hartelijk dank voor uw bericht over de zaak van de heer Hüseyin Baybasin. De SGP is er een groot voorstander van dat de rechtspraak voor iedereen zo snel mogelijk duidelijkheid biedt over de beoordeling van een zaak. Dat geldt uiteraard ook in deze kwestie. Het ondertekenen van een petitie is echter naar onze overtuiging niet logisch. Dan zouden we treden in de verantwoordelijkheid van de rechterlijke macht waar deze zaak aan de orde is. Het mag duidelijk zijn dat dit niet past bij de taak van het parlement. In samenspraak met zijn advocaat zal gekeken moeten worden welke (rechts)middelen het meest effectief zijn. Na een definitieve uitspraak van de rechter zal moeten blijken of betrokkenen schuldig is of per direct vrijgelaten dient te worden.

Met vriendelijke groet,

De SGP-fractie

Roelof Bisschop
Elbert Dijkgraaf
Kees van der Staaij
STEMADVIES:   NEUTRAAL  author: Ton   |   published: 15.08.2016   |   updated: 05.09.2016   |   comments: allowed

??.??.2016
Vervolg #pedoverhoor
RB Amsterdam
 
??.06.2016
Boekpresentatie Gerritsen
ISVW Leusden
 
??.06.2016
Conclusie AG Aben
 

zie ook:
Demmink Procedures
updated: 03.03.2014

Strafzittingen OM