Er is geen CSS ondersteuning. Zonder CSS is alleen de onopgemaakte HTML zichtbaar.

Verklaring minister van der Steur


Verklaring minister Van der Steur

Mevrouw de voorzitter,

Ik heb alle vragen in dit debat beantwoord. Ik hecht eraan verantwoording af te leggen aan uw Kamer. Maar ik zie, ik merk en ik voel dat mijn antwoorden er niet toe doen. Want velen hebben het politieke oordeel allang geveld. Ik heb de vragen naar eer en geweten beantwoord. Dat was voor mij minder moeilijk dan u misschien denkt, want ik heb me de afgelopen anderhalf jaar met hart en ziel ingezet voor de versterking van onze rechtsstaat.

Ik heb elke dag gevochten om Nederland veiliger te maken. Samen met alle politieagenten, officieren van Justitie, de mensen van de reclassering, gevangenisbewaarders en alle mensen van de IND en het COA. Wat een geweldige mensen zijn dat. En dat geldt net zo goed voor mijn integere, loyale, toegewijde en betrokken medewerkers op het ministerie. Daar kun je alleen maar trots op zijn en dat ben ik. Dat geldt ook voor mijn vriend de staatsecretaris Dijkhoff. Onze samenwerking was perfect.

Maar daarom voorzitter, verdienen zij een minister die het volle vertrouwen van uw Kamer geniet. Ik voel dat vertrouwen niet en heb voor dit debat aan de minister-president laten weten dat ik aan het einde van deze eerste termijn mijn beslissing hieromtrent wilde kenbaar maken. Ik wilde dit debat voeren omdat ik mij wilde verdedigen tegen onterechte beschuldigingen die ongefundeerd zijn en niet op feiten zijn gebaseerd. Ik zal nu mijn ontslag aanbieden aan Zijne Majesteit de Koning. Ik dank u wel.





Verklaring Secretaris Generaal Siebe Riedstra


Verklaring secretaris generaal Siebe Riedstra

Beste collega's,

Gisteren heeft minister Van der Steur tijdens het debat in de Tweede Kamer aangegeven dat hij zijn ontslag aan de Koning aanbiedt. Een moedig en moeilijk besluit, waar we alleen maar respect voor kunnen hebben. In zijn verklaring in de Tweede Kamer heeft hij gezegd dat hij de inzet van jullie allemaal erg heeft gewaardeerd.

We zullen jullie zo goed mogelijk op de hoogte houden van de ontwikkelingen. Daarom is er maandag in het bedrijfsrestaurant op de derde etage een bijeenkomst voor alle medewerkers van het bestuursdepartement. Jullie ontvangen hier nog nadere informatie over. Voor de medewerkers die er niet bij kunnen zijn, komt er een verslag op intranet.

Tot slot, hieronder vinden jullie de woorden die de minister uitsprak in de Tweede Kamer.

Namens de bestuursraad,

Siebe Riedstra
Secretaris-generaal





Verklaring koning Willem-Alexander


Bericht Kabinet van de Koning

De minister van Veiligheid en Justitie, mr. G.A. van der Steur, heeft donderdag 26 januari 2017, Zijne Majesteit de Koning verzocht hem ontslag te verlenen als minister van Veiligheid en Justitie. De Koning heeft dit ontslag, op de voordracht van de minister-president, op de meest eervolle wijze verleend, onder dankbetuiging voor de vele gewichtige diensten door de minister aan hem en het Koninkrijk bewezen.

Drs. S.A. Blok zal op zijn verzoek worden ontheven van de belasting met de aangelegenheden betreffende Wonen en Rijksdienst. Hij zal met ingang van vrijdag 27 januari 2017 worden belast met de leiding van het ministerie van Veiligheid en Justitie. De staatssecretaris van Veiligheid en Justitie, mr.dr. K.H.D.M. Dijkhoff, heeft, overeenkomstig hetgeen staatsrechtelijk gebruikelijk is, in aansluiting op de ontslagaanvraag van de minister van Veiligheid en Justitie, zijn functie ter beschikking gesteld aan Zijne Majesteit de Koning. De Koning heeft de terbeschikkingstelling niet aanvaard.







author: Ton   |   published: 28.01.2016   |   updated: 28.01.2016   |   comments: allowed

??.??.2017
Vervolg #pedoverhoor
RB Amsterdam
 
??.??.2017
Boekpresentatie Gerritsen
ISVW Leusden
 
??.??.2017
Conclusie AG Aben
 

zie ook:
Demmink Procedures
updated: 03.03.2014

Strafzittingen OM