Er is geen CSS ondersteuning. Zonder CSS is alleen de onopgemaakte HTML zichtbaar.

1994: 4 augustus - Nederlands Dagblad


1995: 24 december - Arrestatie Baybaşin
In dat jaar, nadat de Koerdische volksvertegenwoordigers uit het Turkse Parlement waren gezet en zelfs juridisch werden vervolgd, werd te Brussel het Koerdisch Parlement in ballingschap opgericht.

Zondag 24 december 1995. Een bijzondere dag. Arafat kwam aan in Bethlehem vanwege het nieuw verkregen zelfbestuur voor de Palestijnen. Ook waren er die dag in Turkije verkiezingen waarbij prof. Tansu Çiller (hoogleraar economie) werd herkozen tot (eerste -en enige- vrouwelijke) president.

En er gebeurde nog meer. Alleen mocht niemand dat weten. Eén van de oprichters van het Koerdisch Parlement in ballingschap werd gearresteerd. Niet in Turkije maar In Nederland. Nadat hij, in samenzwering tussen de Turkse en Nederlandse overheid, over de grens was gelokt. De truc om hem stilletjes uit te leveren mislukte. Baybaşin verdween in de Nederlandse kerkers 1.


Rechtshulp in Nederland
En als je geen Joris Demmink 2 heet dan moet je zelf alle advocaatkosten betalen. Nu was dat laatste voor Baybaşin op dat moment niet zo'n probleem. Hij beschikte over voldoende vermogen. De duurdere kantoren, zoals die van Wladimiroff, wilden daar dan ook graag een graantje van meepikken.

En als je in een vreemd land in de gevangenis zit, afgesloten van ieder contact met de buitenwereld, dan ben je bereid om iedere hulp vast te grijpen als een laatste strohalm voor je zelfbescherming.

Wat Baybaşin te horen kreeg was: "Betaal eerst maar eens een voorschot van een ton, dan zien we wel veer verder." En alsof dat nog niet genoeg was kreeg hij ook zijn dossierstukken niet terug toen zijn nieuwe advocaat daar om vroeg.

Enkele jaren later werd het nog erger. Er werd opzettelijk een smerig spelletje gespeeld met daarin een hoofdrol voor de verdachte crimineel Joris Demmink. Die was twee dagen voor de tweede arrestatie van Baybaşin naar Engeland gereisd om (opnieuw) in samenzwering al het vermogen van de familie te confisceren (lees: stelen) 3.

En dat terwijl in Engeland was komen vast te staan dat dit onrechtmatig was 4. Nederland moest voor de schade van £ 1.275.490,20 dokken en óók nog eens € 8.000,00 euro aan proceskosten. Nou ja, niet Nederland, maar wij als belastingbetalers konden (en kunnen nog steeds) opdraaien voor de criminele activiteiten van ons Ministerie van Justitie. Het is maar dat u weet waar uw belastinggeld naar toegaat.

Enfin, het kantoor van Wladimiroff, dat dus aanvankelijk Baybaşin als cliënt had, treedt op dit moment op als advocaat van Joris Demmink. Het voegde zich zowel in de civiele zaak van de Roestige Spijker (tijdens het verhoor van oud CRI-rechercheur Klaas Langendoen), als in de art. 12 Sv strafzaken. En dat kan niet zomaar. Dat heet belangenverstrengeling. Uiteraard pikt Baybaşin dit niet. Hij heeft een vervolging ingesteld bij de Raad voor Discipline tegen Wladimiroff. Deze zaak speelt vandaag in het Gerechtshof Prins Clauslaan 60 te Den Haag. De zitting is openbaar in zaal B14 en begint om 15:40u. Uw HHC-verslaggever zal daar bij zijn. En Baybaşin zelf ook. Komt u ook?

   Zaak: Baybaşin
   versus Wladimiroff
   Maandag 26-01-2015
   Tijd: 15:40u
   Zaal: B14
   Toegang: openbaar
   Rechtbank Den Haag
   Prins Clauslaan 60


















author: pers   |   published: 26.01.2015   |   updated: 26.01.2015   |   comments: allowed

26.01.2015 - 15:40u
Baybaşin vs. Wladimiroff
Raad van Discipline
Den Haag - zaal B14

 
27.01.2015
Demonstratie
Break the System

Toespraak Micha Kat
Den Haag

 
03.02.2015
Baybaşin
Rolzitting AG Baybaşin
Hoge Raad Den Haag
 

zie ook:
Demmink Procedures
updated: 03.03.2014