Er is geen CSS ondersteuning. Zonder CSS is alleen de onopgemaakte HTML zichtbaar.
Wrongful arrest
In het artikel van 29.08.2013 heb ik u verteld over de val die is opgezet door de Nederlandse politie om de Koerdische zakenman Baybaşin naar Nederland te lokken en daar op te pakken. De man had niets in Nederland te zoeken, had ook niet de intentie om naar Nederland te komen, maar werd toch hier naar toe gelokt. Net als Sabir K..
Dat proces zou dan "zogenaamd" zijn verlopen via een IAB dat net een week daarvoor zou zijn uitgevaardigd. Nou ik kan u verzekeren dat als er één systeem is dat onverantwoord traag werkt het wel het juridische systeem is, zeker dat van Turkije. Het verwerken van een internationaal verzoek om rechtshulp duurt vele maanden. En daar heb ik persoonlijk bewijs van in mijn eigen zaken. (zie de afbeelding hiernaast: aangevraagd in TR 10.04.2012, uitgevaardigd in NL 27.11.2012). En zelfs het officiële verzoek van Turkije aan Nederland voor het plaatsen van een Nederlandse telefoontapinstallatie in Istanbul is nooit binnengekomen. Ook Engeland, waar Baybaşin vandaan kwam, had dat nog niet ontvangen en daar kon hij gewoon de grens passeren. Maar Nederland had het 'bevel' wel! (zeggen ze...) Ik denk dat het veilig is te concluderen dat het (op dat moment) niet bestond, totdat het tegendeel bewezen is. (Omgekeerde bewijslast dus.)
En niet alleen hadden ze (zeggen ze) een IAB, maar ze wisten toevallig ook nog (hoe dat blijft een raadsel) dat Baybaşin die dag de Nederlandse grens zou passeren. De politie was grootscheeps uitgerukt om hem aan de grens op te pakken. Geen toevallige paspoort controle, geen belasting-fuik, geen alcoholtest, nee, op zoek naar één specifiek persoon. Nou ja, op zoek, hij werd al gevolgd toen hij zijn hotel in Brussel verliet.
De tapkamer op het Nederlandse Consulaat in Istanbul
Emin Arslan was de chef van de Narcotica politie te Istanbul (maar werd later zelf op 14.09.2009 gearresteerd op verdenking van betrokkenheid bij grootschalige drugshandel en leiderschap van een criminele drugsorganisatie van ongekende omvang!).
Kijk dat doen ze in Turkije dus wel: corrupte ambtenaren oppakken en voor de rechter zetten. Ik heb geen wetenschap dat ook maar één van de criminelen die aan de Nederlandse drugshandel hebben meegewerkt überhaupt als verdachte is aangemerkt, laat staan vervolgd. Er zal wel geen spoor van rook zijn geweest.
Op 7.12.1993 werd het IRT team opgeheven en begon de commissie Wieringa aan haar onderzoek. Desondanks was het voor OvJ Hugo Hillenaar geen probleem om dit alles gewoon aan zijn laars te lappen. En zo konden Turkse spionnen beginnen met het infiltreren van het Nederlandse juridische systeem.
OvJ Jan Koers bevestigt dat Baybasin al vanaf 1994 een doelwit van de Turken was. Hij geeft aan al omstreeks 1993/1994 door Emin Arslan, hoofd politie en tevens voorzitter van de Turkse geheime inlichtingendienst, hierover te zijn benaderd. Ovj Hugo Hillenaar verklaart echter bij het Hof (23.10.2001) dat er pas op 26.02.1998 (4 jaar later!) voor het eerst contact is geweest.
Memorandum en Plan van samenwerking (16.03.1994) auteur: A. IJzerman, onderzoeksleider Kernteam NON
Op het Nederlandse consulaat te Istanbul komt een 'werkplek' waar Turkse en Nederlandse politiemensen samen gaan opsporen in verschillende '(deel-)projecten' van het kernteam. Dat gezamenlijke team gaat indien nodig onder meer (auto)telefoons afluisteren, observatieacties uitvoeren, anonieme informanten runnen en politie-infiltratie organiseren.
Verklaring van mr. Jan Koers (13.04.2011) toenmalig CID officier van justitie tevens unithoofd ZwaCri bij het parket Arnhem
Juist omdat dit speelde en de politie veel op eigen houtje wilde regelen heb ik aan deze samenwerking een juridische basis gegeven, door middel van een rechtshulpverzoek gebaseerd op art. 35 Enkelvoudig verdrag.
In dat rechtshulpverzoek werd de Turkse autoriteiten verzocht om samenwerking in drugsonderzoeken en het mogelijk te maken om officieel een werkplek met Nederlandse rechercheurs en tolken in Istanbul op te zetten.
U vindt dit o.a. terug in de arresten over de 4M zaak, waarin de AG Keijzer op deze rechtshulp ingaat.
- Ik had kennis van de samenwerking tussen het 'turken-team' van Arnhem, later het Kernteam NON, en de Turkse politie, met name in Istanbul. Door plaatsing van dat apparaat van Siemens bij de politie te Istanbul werd het mogelijk om mobiele telefoons af te luisteren. Dat was daar voor die tijd niet mogelijk.
- Dit apparaat is gefinancierd met geld van het team in Arnhem. Het ging om ongeveer Nfl 250.000,=. Voor zover ik mij kan herinneren was de helft van de lijnen voor het Nederlandse onderzoek en de andere lijnen kon de politie in Istanbul zelf gebruiken.
- Omdat in een Nederlands onderzoek in Istanbul afgeluisterd werd, was het belangrijk dat alle informatie zo snel mogelijk in Nederland beschikbaar was. Vanuit de werkplek in Istanbul werd dagelijks per telefoon, fax of per modem alle informatie naar het Nederlandse team gezonden. Later kwamen de officiële processen-verbaal van het afluisteren en de eventuele bandjes met de politiemensen naar Arnhem. Ik denk, dat bepaalde telefoongesprekken ook direct per modem, en uitgewerkt per fax naar Nederland verzonden zijn.
Verklaring van de betrokken agent(bijlage 13, p.15)
Speciaal om de ATF3 autotelefoon van Baybaşin te kunnen tappen was er een installatie van Siemens in de telefooncentrale van Istanbul geplaatst. Daar kwam nog een Duitse ingenieur van Siemens voor langs. We konden toen op vier of vijf lijnen live meeluisteren met zijn mensen. In het begin hadden we rechtstreeks toegang tot de tapkamer, later kregen we het tapmateriaal alleen nog van de Turkse politie. Alles was gedaan met instemming van het hoofd van de politie en het hoofd Narcotica van Istanbul. Nederland had die installatie betaald. Ik zag het zo dat voor de Turken de zaak Baybasin in 1993 de voorwaarde was voor de verdere samenwerking in Istanbul"
Verklaring van Emin Arslan (06.12.2010) toenmalig chef Narcotica politie van Istanbul voorzitter van de Turkse geheime inlichtingendienst
Overigens heb ik (---) tussen 1993 en 1997 vier jaar het voorzitterschap van de geheime inlichtingendienst bekleed. Voorts was ik tussen 1997 en 2001 president van de eenheid Smokkelarij en Georganiseerde Criminaliteit. (---) Zoals ik (---) zal toelichten, zijn er in 1998 om te beginnen tegen Huseyin Baybasin en andere soortgelijke organisaties onder mijn leiding operaties uitgevoerd.
De eerste arrestatie van Baybaşin en de tapkamers
Omwille van het blog-artikel karakter wordt er niet uitgebreid diep ingegaan op (nog veel meer) correlerende zaken. Maar laat u enkel de bovenstaande gegevens (in combinatie met eerdere publicaties) even op u inwerken:
- Vanuit de IRT-drugshandel (waarin Nederland een actieve en ontoelaatbare handelsrol speelde!) wil Nederland de telefoons tappen (van keten-concurrenten?) in Turkije.
- De (zelf corrupte) Narcotica afdeling van de Istanbul politie geeft toestemming (dus niet de Turkse regering zelf!) om een tapinstallatie aan te brengen, als de Turken ook maar de autotelefoon van Baybaşin mochten afluisteren.
- De tapkamer werd in 1994 (ruim voor de eerste arrestatie van Baybaşin) geregeld. Ook de Nederlandse ambassade moet dit geweten hebben.
- De Nederlanders hadden zelf helemaal niets met Baybaşin. De Nederlanders zaten achter de gebroeders M. en Sitoçi aan. Ze wisten niet eens dat Baybaşin -die in Engeland woonde- bestond.
- De Nederlanders zelf tapten de telefoons van Baybaşin niet af. Niet in Nederland en niet in Turkije. (En met Engeland en België hadden ze ook niets te maken, hoewel het hele NSA-schandaal het een en ander wel in een ander daglicht stelt.)
- Pas in september 1997 zouden de Nederlanders "geïnteresseerd" zijn geraakt in Baybaşin, aldus de Turkse minister van BiZa.
- Maar al op 23-12-1995 zet het Turkse Consulaat in Rotterdam een val op. Op 24-12-1995 bevestigt Baybaşin per telefoon (afgetapt in Turkije!) dat hij die dag even op en neer naar Amsterdam komt vanwege zijn afspraak met zijn vriend/partner G. inzake de oprichting van het Koerdisch parlement in ballingschap (dus niet over drugs).
- Een Turkse spion op de Nederlandse tapkamer in Turkije geeft het bericht door aan een Turkse spion (zelf noemen ze het infiltrant) in Nederland.
- Er kan geen arrestatiebevel bestaan, want anders had Baybaşin Engeland niet kunnen verlaten. Dat moest dan maar achteraf worden geconstrueerd. Dat gebeurde ook, maar over een zaak die al was afgerond en waarin Baybaşin helemaal geen verdachte was (de Lucky-S).
- Vervolgens heeft de Nederlandse politie, aangestuurd vanuit Turkije, de arrestatie aan de grens in gang gezet.
- Maar volgens OvJ Hillenaar, werd de zaak Baybaşin niet door de Turkse autoriteiten geïnitieerd. (Waar komt dat zogenaamde arrestatiebevel -drie jaar eerder- dan vandaan?)
Verklaring van minister van BiZa Murat Başesgioğlu (28.03.1998) de dag van Baybasin's tweede arrestatie
"Omdat informatie verkregen tijdens operaties van de politie te Istanbul en Diyarbakir aan Nederland is overgedragen, heeft men de organisatie van Baybasin zeven maanden geleden (augustus 1997, redactie) in beeld gekregen. De politie operatie die op basis van informatie en op verzoek van Turkije is gestart in samenwerking is uitgevoerd met de politiediensten van Nederland, Engeland, Duitsland en België. (---) Murat Başesgioğlu heeft op een vraag geantwoord dat er op korte termijn geen sprake is van de uitlevering van de opgepakte personen aan Turkije en dat de opgepakte personen zullen worden berecht in de landen waar zij zijn opgepakt."
Verklaring van OvJ Hugo Hillenaar (23.10.2001)
"In de periode van augustus 1997 tot juni/juli 1998 was ik zaaksofficier. De zaak is naar mijn mening niet vanuit de Turkse autoriteiten geïnitieerd middels aansturing van informanten. Het onderzoek tegen Baybasin is tevoren niet besproken met Turkije, integendeel, we hebben het juist lang voor ons gehouden tegenover Turkije dat er een onderzoek tegen de verdachte liep. (---)Pas op 1 februari 1998, toen we er niet meer omheen konden, hebben we melding gemaakt van het onderzoek."
De onware Hugo Hillenaar heeft mogelijk gelijk. De overheden van Nederland en Turkije hebben hier misschien wel niets mee te maken gehad. Het zou namelijk heel goed een onderonsje kunnen zijn geweest van corrupte (drugs)criminelen onderling die geïnfiltreerd waren in de overheden. De 'deep state' van NL en TR.
Mijn opinie t.a.v. mogelijke conclusies: 1) Of OvJ Hugo Hillenaar is een leugenaar, of de Turkse regering, of allebei. 2) In deze casus lijkt de 'soevereine' staat Nederland rechtstreeks aangestuurd te worden door het buitenland, zonder enige democratische controle, en zelfs tegen de wens van Tweede kamer in. 3) Nederland heeft willens en wetens de Turkse Engelsman Baybaşin "verkocht" aan Turkije. 4) Er bestond op 24.12.1995 helemaal geen I.A.B., hetgeen Jan Koers op 13.04.2011 impliciet heeft bevestigd met "achteraf". 5) Maar er is nog veel meer...
author: 'FRED' | published: 06.09.2013 | updated: 06.09.2013 | comments: allowed
|