Er is geen CSS ondersteuning. Zonder CSS is alleen de onopgemaakte HTML zichtbaar.

Disclaimer: The views and opinions expressed and/or assumptions made within the analysis in this article are those of the sources provided and based only on very limited and dated open source information. They do not necessarily reflect the official policy or position of the author and/or website owner.

(In)actieve Turkse groeperingen, maffia en sekten
In voorgaande artikelen is reeds besproken dat er individuen en groeperingen bestaan die zich actief bemoeien met de politiek. De Grijze wolven (c C c - Bozkurtlar) zijn genoemd. Dit is een para-militante uiting van het rechts-nationalisme. Ook is de PKK, als militante tak van de Koerdische vrijheidsbeweging in dit verband aangehaald.

Maar er bestaat ook nog een een niet-militante tak die tot nu toe onder het begrip spionnen is geschaard: 1, 2, 3, 4, 5.

Stay-behind:
In 1983 werd in Nederland bij Velp een "Gladio" wapenvoorraad ontdekt, hetgeen door minister-president Ruud Lubbers in 1990 is bevestigd, waarbij hij aantekende dat deze organisatie niet door de NATO werd aangestuurd, maar onder bevel stonden van de Nederlandse regering in ballingschap. (U weet dat nog wel uit WO-II, die NSB-types die wegvluchten tijdens de oorlog, en als alles voorbij is weer voorop lopen.) In die zelfde periode werd ook in de Scheveningse bosjes in Den Haag een wapenvoorraad weggehaald door Sam Klepper en John Mieremet. Uiteraard moest dit van de MIVD in de doofpot.

Ook in Turkije werd in 1973 het bestaan van zo'n counter-guerrilla groep bevestigd door de minister-president Bülent Ecevit. Het latere Ergenekon zou een overblijfsel zijn van deze zogeheten 'stay-behind' (Operation Gladio) netwerken die tijdens de Koude Oorlog in diverse landen werden opgericht, gesponsord door de CIA, en in relatie staan met "right-wing terrorist attacks".

Place-forward:
En volgens de Tweede wet der thermodynamica moet je nieuwe energie aan het systeem toevoegen om te voorkomen dat het uitdooft. Oftewel, als je historische voorraad op is dan moet je nieuwe aanmaken voor de toekomst. Dit systeem van infiltratie noemen we dan maar vooruit-plaatsing. Een soort van pensioenplan dat je nu (en voortdurend) aanlegt, zodat je er later (of misschien zelfs nu al) gebruik van kunt maken.

De gewapende conflicten spelen zich anno 2013 voornamelijk af in niet-Westerse landen. Dat is een strategie van met name de Amerikanen. "We wachten niet to 'ze' hier komen om ons aan te vallen, we brengen de oorlog naar hun toe." Alle oorlogen die Amerika de afgelopen eeuw heeft gevoerd hebben dan ook niet op Amerikaanse bodem plaats gehad, maar o.a. in Vietnam, Irak, Afghanistan, Zuid-Amerika. De aanvallen die wèl in Amerika hebben plaatsgevonden zijn relatief kleinschalig met een minimum aan casualties, oplopend tot maximaal slechts enkele duizenden op 9/11. Een verwaarloosbaar aantal t.o.v. hetgeen is aangericht in bijv. Irak, en thans in Syrië. Bovendien is er nog niets eens consensus over wie de agressor is. Het zou namelijk wel eens een False-Flag-Op van de CIA kunnen zijn.

The "war-on-drugs" and the "war-on-terror" is brought live to you by... the main-stream-media.

Maar natuurlijk moeten ook de westerse "bondgenoten" bestreden worden. Het gaat immers om macht en rijkdom. En aangezien your neighbour's grass always greener is zul je vanuit het materialistische gedachtegoed ook het een en ander bij de buren moeten pikken. En dan niet alleen de appeltjes aan de tak die over de schutting hangen (het zogenaamde banken- en olie-dollar-systeem), maar ook in de achtertuin van de buren zelf. En dan moet je toch echt over de schutting heen klimmen om daar bij te kunnen. (Tenzij je natuurlijk schapen hebt als de Nederlandse regering en hun banken. Die brengen de miljarden zelf wel uit eigen beweging, ook als ze er zelf niet mee mogen spelen maar de Xbox controler moeten achterlaten bij de verkoper.)


Fethullah Gülen
Wij hebben onze kruistochten en missiewerk gekend. Tegenwoordig doen we dat nog steeds. Wij brengen de heidenen in die achterlijke landen "Democratie", "Hollywood", het "Geloof in de Dollar" en "Welvaart" (lees: McDonalds™ en Coca-Cola™), met alle bijbehorende welvaartsziekten natuurlijk. Raar eigenlijk dat ze daarvoor helemaal niet dankbaar zijn...

En bij het prediken van het geloof hoort ook het eigen onderwijs (lees: indoctrinatie). Het LVGS, het Landelijk Verband voor Gereformeerde Schoolverenigingen, is de besturenorganisatie voor het gereformeerde onderwijs in Nederland. "Hierin hebben deze religieuze scholen een gezamenlijk platform voor bezinning op de eigen identiteit, een monitor voor relevante ontwikkelingen en een deskundige adviseur", aldus hun website.

En voor de Religies uit andere landen stichten zij weer scholen bij ons. Eén zo'n vooruitgeschoven post kwam afgelopen maand nog in het nieuws. Ibn Ghaldoun die per 1 november a.s. wordt opgeheven. Maar ook is Fethullah Gülen in dit verband genoemd. Laten we deze eens nader bekijken.

Kamermeerderheid eist onderzoek naar Turkse beweging
Nova-archief van 04.07.2008

NOOT redactie: Halbe Zijlstra (VVD) is lid van de commissie voor Inlichtingendiensten. Gezien zijn stellingname in 2008 dat de AIVD deze beweging grondig moet gaan bekijken is het vreemd te noemen dat er bij de AIVD niets over is terug te vinden.

Integratie als geheime agenda
Officiële reactie van 23.07.2008

Aan de ene kant hebben we dus de verdenkingen op een dubbele agenda, aan de andere zijde de ontkenning daarvan. Laten we daarom eens naar wat feitelijke uitspraken en ideeën kijken. Als voorbeeld pikken we er maar eentje uit. De rest van het gedachtegoed mag u zelf bestuderen. Als we de opinie over democratie lezen dan ontkom je niet aan een aantal tegenstrijdige uitspraken.

Volgens Gülen is de democratie de meest geschikte vorm van bestuur is in de moderne tijd en is het volledig in overeenstemming met de islam (laatste zin 1e alinea). Maar hij stelt ook dat Religie en democratie namelijk nimmer met elkaar verzoend kunnen worden (7e alinea, tweede zin) waarbij hij het volgende overweegt: "Inderdaad, het is pijnlijk om te zien dat er in de islamitische wereld, en in het bijzonder in ons eigen land (Turkije), zowel onder hen die uit naam van de religie spreken als onder de voorvechters van de democratie, individuen zijn die dezelfde vergissing begaan.".

Alleen God weet wat juiste manier is. Bovendien is democratie geen systeem dat niet kritisch tegen het licht gehouden en ter verantwoording geroepen mag worden. Alles wordt door God aan de mens in bruikleen toevertrouwd, ook de heerschappij door Hem. Die heerschappij kan van een dictator of tiran worden afgenomen en kan of moet worden toevertrouwd aan de natie. Dat is in zekere zin ook de praktijk geweest gedurende de heerschappij van de rechtgeleide kaliefen. Er is geen enkele twijfel dat God in kosmologisch opzicht macht heeft over alles.

Gülen's ideologie is geweldloos:

"Het belangrijkste streefdoel voor een moslim is het verdienen van Gods welbehagen en het verkondigen van Gods grote naam aan de wereld. Moord leidt niet tot het welbehagen van God. Een moslim kan dan ook niet in de veronderstelling zijn dat hij naar hemel gaat door iemand te vermoorden."

Volgens Gülen zijn de achterliggende oorzaken van het terrorisme wereldse belangen en profijt. Omdat bovendien een aantal openbare en geheime multinationale organisaties bestaan, die het al hun plannen gebaseerd hebben op verwoesting en geweld, wordt het vuur van de onrust op aarde steeds weer opnieuw aangewakkerd. Door de mensheid steevast met iets nieuws bezig te houden, krijgen zij de kans om het terrein van hun activiteit te vergroten.


Milities, maffia en sekten: allemaal hebben ze geld nodig
Ongeacht de groepering en de bijbehorende ideologie, geen van allen ontkomen er aan om hun zaken te financieren. Er moet geld binnenkomen. Goedschiks of kwaadschiks. En dat geld kan vervolgens worden verdeeld "onder de armen", aangewend worden om de organisatie te betalen, of allebei.

Ook zijn er signalen dat hele regeringen, zoals die van Bouterse (bekend van de Decembermoorden), maar ook landen als Nederland en Turkije, belang hebben bij "neveninkomsten", die buiten het zicht blijven van de rekenkamer. Vaak zijn dat dan activiteiten die voor de gewone burger verboden zijn, zoals smokkel/verkoop van drugs en wapens. Alles wordt geprivatiseerd, behalve wat veel geld oplevert. Dan wordt concurrentie niet geduld en blijft de handel in handen van oligopolies.

Wat het lidmaatschap van de Hizmet-beweging kost is onduidelijk. In de bovengenoemde reportage suggereert Zijlstra dat de Turkse ondernemers dat mede bekostigen. Verplicht. Bedragen worden niet genoemd, maar alleen van Nederlandse staatssubsidies zal het ook weer niet lukken. Volgens Zijlstra is ontsnappen moeilijk, waarmee het een maffioos afpers karakter zou krijgen.

Behalve de financiering is er dan ook nog de noodzaak van "marktaandeel". Zowel in geld uitgedrukt als in macht betekent dit een strijd, die zowel bloedig als geweldloos kan zijn. De Hollywood-misdaad-scenario's hebben als basis dan ook de bendeoorlog, de territoriumstrijd en de machtsstrijd. En dat verzinnen ze niet zo maar. Die is gebaseerd op de echte, niet-spirituele wereld.

In een volgend artikel wordt zo'n "turf-war" besproken en wordt een beeld geschetst van de partijen die daar achter zitten. U zult verbaasd zijn, of zoals politici dat noemen: geschokt en flabbergasted...




author: Ton   |   published: 21.09.2013   |   updated: 21.09.2013   |   comments: allowed